2023./2024. M.G. 2. SEMESTRIS

2023./2024. M.G. 2. SEMESTRIS

Lieldienas gaidot!

Klausījosi, brīnījosi,
Kas aiz kalna gavilēja:
Lieldieniņa braukšus brauca,
Asnus veda vezumāi.
Lieldienas

Pateicoties Latvijas skolas somas projektam, 28.martā mūsu skolā viesojās dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un komponists Jānis Ķirsis ar aizraujošu muzikālu spēļstundu. 8.-12.klašu skolēniem bija iespēja interaktīvā veidā uzzināja daudz noderīga par Latvijas kultūras kanonu, kas ietver tautas tradīcijas, arhitektūru un dizainu, skatuves mākslu, vizuālo mākslu, literatūru, mūziku, kino un Latvijas ainavas. Programmas kodolu veidoja Latvijas kultūras kanonā iekļauto komponistu dziesmas (Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Emīls Dārziņš), kā arī citas tautā iemīļotas un skolēniem zināmas melodijas un tautasdziesmas.


18. martā”, pateicoties Latvijas skolas somas projektam, mūsu skolā viesojās improvizācijas teātra “Divas” mākslinieces ar nodarbību “Prāta un emociju turbulence”. Skolēniem tā bija burvīga iespēja mācīties atpazīt sevī un arī citos dažādas emocijas, ka arī mācīties tās kontrolēt.


Pateicoties projekta “Latvijas skolas soma” sniegtajai iespējai un sadarbībai ar radošo apvienību Skoleniem.lv, mūsu skolas skolēniem ir iespēja noskatīties audio-vizuālo koncertlekciju  “Mūsu Maestro. Raimonds Pauls.”
Koncertlekcija ir muzikāls stāsts par Raimonda Paula daiļradi – laikmetu, kurā viņš mācījies, strādājis , kā arī par Maestro šodienas muzikālajām gaitām.
Arī šodien lielāko daļu laika savā radošajā ikdienā Maestro pavada ierakstu studijā un koncertzālēs, kurās pulcē labākos Latvijas mūziķus un laika biedrus- Elīna Garanča, Intars Busulis, Daumants Kalniņš, vokālā grupa Framest un daudzus citus, kuru radošo sadarbību ar Raimondu Paulu Rūta Dūduma Ķirse un Jānis Ķirsis atspoguļos jaunajā koncertlekcijā.

Pieminot 1991.gada Barikāžu laiku, 19. janvārī, pateicoties projektam “Latvijas Skolas soma”, mūsu skolā viesojās dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un komponists Jānis Ķirsis ar vēsturisku koncertlekciju “Barikāžu dziesmas”. 5.-7. klašu skolēniem bija iespēja muzikālā vēstījumā izdzīvot Latvijas neatkarības atjaunošanas laiku 1991. gada janvārī.