2023./2024. M.G. 1. SEMESTRIS

2023./2024. M.G. 1. SEMESTRIS

20. decembrī, pateicoties Latvijas Skolas somas projektam, 1.-4.klašu skolēniem bija iespēja piedalīties koncertlekcijā “Gadskārtu dziesmas”, sajust Ziemassvētku tuvošanos un izpētīt, kāds izskatās gads, dzīvojot saskaņā ar dabu, latviešu tradīcijām un svinot gadskārtu svētkus. Skolēniem bija iespēja iesaistīti rituālos un rotaļās, lai uzburtu sajūtu, kāda rodas, piedaloties latviešu tradicionālo svētku svinēšanā. Pateicamies @skoleniem.lv.


Pateicoties projekta Latvijas skolas soma sniegtajai iespējai, 8. decembrī mūsu skolā viesojās dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un komponists Jānis Ķirsis ar koncertlekciju “Dzejas dienas mūzikā. Imantam Ziedonim – 90”. Tā bija burvīga iespēja skolēniem iepazīt Imanta Ziedoņa personību un daiļradi caur mūzikas prizmu. Pateicamies @skoleniem.lv.

Turpinot novembra mēnesi patriotiskās noskaņās, 21. novembrī skolā viesojās dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un komponists Jānis Ķirsis ar audiovizuālu koncertlekciju 5.-8. klašu grupai “Lāčplēša dienā”. Koncertlekcija bija lieliska iespēja skolēniem izglītojoši muzikālā veidā atcerēties par Latvijas vēstures notikumiem Lāčplēša dienā, kas šodien tiek svinēta, pieminot un godinot visus, kuri izcīnījuši neatkarīgu Latvijas valsti.