2022./2023. M.G. 2. SEMESTRIS

2022./2023. M.G. 2. SEMESTRIS

Brīnišķīgās Latvijas pilis

2023.gada 13. jūnijā 9.a un 9.b klase devās ekskursijā ar mērķi iepazīt Latvijas pilis un izzināt to vēsturi. Izvēlējāmies iepazīt Rundāles un Bauskas pilis.
Vispirms devāmies uz Rundāles pili. Tur mūs sagaidīja brīnišķīgs gids, tērpies baroka laika apģērbā. Viņa pavadībā uzzinājām, ka Rundāles pils ir nozīmīgākā baroka stila pils Latvijā.  Pils, pēc itāļu arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli projekta celta no 1736. līdz 1768. gadam kā Kurzemes un Zemgales hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidence.
Uzzinājām par baronu dzīvi pilī, tā laika tikumiem un paradumiem. Gida teatralizētais, bet uz faktiem balstītais stāstījums sagādāja daudz pozitīvu emociju.
Pēc pils apmeklējuma izbaudījām arī krāšņo Franču dārzu. Mūsu vērtējums Rundāles pilij un gidam ir vienbalsīgs – izcili!!!

Pie Rundāles pils

Cik grezni! Jutāmies kā Pelnrušķīte pilī!

Mūsu brīnišķīgais gids

Tālāk mūsu ceļš veda uz Bauskas pili. Arī tur mūs sagaidīja autentiskā apģērbā tērpusies gide. Bauskas pilī aplūkojām muzeja eksponātus, uzkāpām tornī un  izspēlējām renesanses laika spēles – to bija daudz. Laiks paskrēja nemanot. Bijām pārsteigti, ka spēles bija tik interesantas un aizraujošas!

Bauskas pils vēstures elpa

Interesantās vēstures spēles

Liels paldies “Latvijas skolas somai” par saturiski un pozitīvām emocijām piepildītu dienu!


Brīnumi notiek!

9.maijā 1.a, 1.b., 2.a, 3.b, 3.c, 4.a un 4.b klases skolēni devās uz skolas aktu zāli, lai tiktos ar burvju māksliniekiem Daci un Enriko Pecolli un noskaidrotu, vai brīnumi notiek.
Burvju mākslinieki ir ļoti populāri Latvijā un ārzemēs. Viņiem pieder muzejs “Mystero” Pārdaugavā, kur var uzzināt par burvju mākslas vēsturi un pasaules ievērojamākajiem triku meistariem, kā arī aplūkot dažādus burvju triku priekšmetus.
Šoreiz Dace un Enriko Pecolli atbrauca pie mums ar burvju triku izrādi “Brīnumi notiek”.
Un patiešām! Brīnumi notika! Galdiņš lidoja pa gaisu! Kā gan tas iespējams? Burvju mākslinieki aicināja uz skatuves skolēnus, kuriem bija iespēja piedalīties triku radīšanā.
Un tomēr – kā tas iespējams, ka galds lido? Tur nepietiek ar veiklām roku kustībām. Laikam būs jāmācās fizika un ķīmija.
Paskatieties!

Viens zēns pat tika pārģērbts par burvju mākslinieku, un mēs visi redzējām, ka viņa rokās saliecas visas nūjas, ko viņš paņem.

Tā mēs skatījāmies dažādus trikus un paši tajos piedalījāmies. Tas patiešām bija interesanti! Uzzinājām arī vairāk par burvju mākslu pasaulē. Tas bija tik aizraujoši! Vai Tu arī vēlies pamēģināt?


18.maijā Latvijas skolas somas ietvaros mūsu skolā viesojās Roberts Memmēns un Dagnis Roziņš ar koncertlekciju “Ceļš uz lielo skatuvi”. Skolēniem bija iespēja uzzināt par dažādu mūzikas stilu rašanās vēsturi, klausīties par dzejas un mūzikas nozīmi mūsu ikdienā, uzzināt par veiksmes stāstiem mūzikas vēsturē, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus. Paldies!