2020./2021 m.g. 1. semestris

2020./2021 m.g. 1. semestris

SKOLAS SOMA 💼

Mūsu 9.a, 9.b un 10.klases jauniešiem bija iespēja dzirdēt vienu no meistarīgākajiem ģitāristiem Latvijā Jāni Bērziņu, kurš, turklāt, ir pirmais un vienīgais, kas ieguvis maģistra grādu džeza ģitāras spēlē. Ģitārspēli studējis arī ārzemēs.
Izglītojošā koncerta “Atklāj ģitāru” laikā skolēniem bija iespēja uzzināt vairāk par instrumentu, klausīties koncertu un pašiem apgūt ģitārspēles prasmes. Jaunieši iepazina trīs ģitāras veidus – akustisko ģitāru, elektrisko ģitāru un basģitāru. Drosmīgākie koncerta noslēgumā uzdrošinājās arī pieņemt izaicinājumu muzicēt kopā ar virtuozo ģitāristu, kas izvērtās pozitīvā mijiedarbībā un izraisīja nedalītas ovācijas! 👏🎸

SKOLAS SOMA

29. septembrī 2. a klase pirmo reizi devās Skolas somas projekta pasākumā uz Rīgas Motormuzeju. Apmeklējums sākās ar tehniski radošās darbnīcas nodarbību “Atlecošā bumbiņa”. Nodarbībā bērni uzzināja daudz jauna par gumiju – tās atklāšanu, īpašībām un daudzveidīgo pielietojumu un arī to, ko no gumijas ražoja Latvijā. Nodarbības otrajā daļā bērni izgatavoja paši savu atlecošo bumbiņu sev vēlamā krāsā. Ekskursijas turpinājumā gids iepazīstināja ar dažādām mašīnām, to vēsturi.